SEB Corporate & Private Customers

Service Manager till SEB i Nacka

Brinner du för service och tänker alltid kund först? Trivs du med att vara spindeln i nätet? Då är rollen som Service Manager något för dig! Vi söker nu en Service Manager till vårt kontor i Nacka.

Om jobbet
Som Service Manager är du vårt ansikte utåt och har en av de viktigaste rollerna för våra kunder. Vi vill finnas där för våra kunder i livets alla skeden och rollen är därför väldigt varierande. Du kommer att arbeta med rådgivning för både privat-och företagskunder, antingen via drop-in eller tidsbokning. Du arbetar med hela kundens affär vilket gör att du får en bra förståelse för både vardagsekonomi, sparande, finansiering och försäkringar.
I din roll kommer du framförallt att hjälpa de kunder som väljer att kontakta oss. Det handlar om att lösa olika ärenden, guida och utbilda i våra olika digitala tjänster samt vid behov slussa kunden vidare till annan kompetens i SEB eller boka rådgivningsmöten kring delar av kundens ekonomi. Allt med målsättningen att ge en service utöver det vanliga - en service i världsklass. 

Vem är du?
Du brinner för service, är social och gillar att träffa kunder både spontant och i bokade möten. Du är engagerad, effektiv och kan prioritera när det behövs. Det är viktigt att du har ett stort intresse för ekonomi och är nyfiken på vad som händer i vår bransch. Frågorna som du som Service Manager möter är väldigt varierande och det är viktigt att du är kreativ och vågar testa nya lösningar. Vi tror att du har en akademisk utbildning och/eller några års erfarenhet från service- och försäljningsyrken. Du ser förändring som en möjlighet och vill vara med i den digitala omställning som SEB gör just nu.
Relevant produkt – och tjänstekunskap samt erfarenhet av kreditarbete är meriterande. Rollen kräver en Swedsec- och bolånelicens och det är meriterande om du redan har dessa. Vi erbjuder utbildning för dig som inte har licens om du är den vi söker.

Läs mer om hur det är att arbeta på SEB www.sebgroup.com/career

På SEB är vi övertygade om att inkludering och mångfald är avgörande för att kunna bygga starka och bra team och för att vårt företag ska vara hållbart för framtiden. Vi strävar efter att ha en inkluderande och värderingsdriven kultur där vi alla känner oss uppskattade, respekterade och involverade oavsett bakgrund, erfarenhet, tro, kön, ålder eller varifrån vi kommer.

Bra personer känner ofta bra personer – dela gärna annonsen om du har en vän som skulle älska det här jobbet

Välkommen med din ansökan
Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver dig själv och vad du kan bidra med på SEB. Eftersom vi väljer ut kandidater löpande får du gärna skicka in din ansökan idag, men senaste datum för ansökan är den 16 augusti 2019. I och med semestertider så är jag tillgänglig för frågor den 20 augusti 2019. Kontakta Sandra Ahlin, Privatmarknadschef, på telefon 070- 792 19 85 eller via mail Sandra.ahlin@seb.se.

Dela på:

Län:

  • Stockholm

Sista ansökningsdag:

2019-08-16

Arbetsplats/placeringsort:

Stocholm

Företagets hemsida:

http://www.sebgroup.com

Adress:

Stjärntorget 4 10640 Stockholm