SEB Group Staff & Control Functions

User Experience Designer (UX) till SEB i Solna

Vill du arbeta med att utveckla framtidens digitala tjänster? Tilltalas du av möjligheten att dela dina kunskaper med ett kompetent team som dagligen utmanar hur banker traditionellt arbetar? Nu söker vi en vass User Experience Designer med drivkraft och en hög dos kreativitet till Digital Experience & Innovation med placering på vårt nybyggda huvudkontor i Solna.

Om jobbet 
Du kommer jobba i vårt fantastiska team bestående av 35 personer som arbetar med alla delar av banken. Teamet har hög kompetens inom UX och vårt arbete värderas högt för att möjliggöra bankens fortsatta digitaliseringsresa med kunden i fokus. Bland annat utbildar vi 2000 personer inom SEB i Service Design.

Du kommer framförallt att arbeta med att utforma bankens tjänster, processer och erbjudanden och du känner passion för att använda dig av Service Design till detta. Du får möjlighet att jobba både strategiskt och i utvecklingssprintar. Du jobbar i nära samarbete med andra UX designers men också tillsammans med affärs- och säljansvariga, analytiker och utvecklare. I rollen förväntas du även att bidra till och utveckla SEB:s best practice inom UX och agera som mentor och coach.

Vem är du? 
För att lyckas i din roll hos oss behöver du vara kommunikativ, initiativrik, analytisk och gilla att facilitera workshops. Du har god samarbetsförmåga och lätt för att skapa personliga nätverk. Du har minst 3 års erfarenhet inom UX och du gillar att jobba med prototyping, interaktionsdesign och konceptdesign, men även user research i form av intervjuer och utvärderingar. Du brinner för att skapa upplevelser som kunderna älskar. Vi ser gärna att du har en eftergymnasial utbildning inom området samt mångårig erfarenhet av att ha arbetat agilt med UX för webb, mobil och app. Du är driven och trivs i roller där du kan vara med och påverka. I rollen kommunicerar du med både interna och externa intressenter och användare och du behöver god språkförmåga i svenska och engelska, både i tal och i skrift.

Läs mer om hur det är att arbeta på SEB www.sebgroup.com/career

På SEB är vi övertygade om att inkludering och mångfald är avgörande för att kunna bygga starka och bra team och för att vårt företag ska vara hållbart för framtiden. Vi strävar efter att ha en inkluderande och värderingsdriven kultur där vi alla känner oss uppskattade, respekterade och involverade oavsett bakgrund, erfarenhet, tro, kön, ålder eller varifrån vi kommer.

Bra personer känner ofta bra personer – dela gärna annonsen om du har en vän som skulle älska det här jobbet. 

Välkommen med din ansökan
Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver dig själv och vad du kan bidra med på SEB. Eftersom vi väljer ut kandidater löpande får du gärna skicka in din ansökan idag, men senaste datum för ansökan är den 11 augusti 2019. Om du har frågor om tjänsten kan du kontakta någon av cheferna på Customer Experience Design: 
Anna Swartling på telefon 0704-62 25 39, eller mail anna.swartling@seb.se 
Daniel Regestam på telefon 0707-39 11 32, eller mail daniel.regestam@seb.se
Lena Marie Werdenhoff på telefon 0707-39 16 00, eller mail lena-marie.werdenhoff@seb.se

Dela på:

Län:

  • Stockholm

Sista ansökningsdag:

2019-08-11

Arbetsplats/placeringsort:

Stockholm

Företagets hemsida:

http://www.sebgroup.com

Adress:

Stjärntorget 4 10640 Stockholm