SEB Group Staff & Control Functions

Ansvarig för samhällsrelationer på SEB i Stockholm

SEB vill bygga långsiktiga relationer med olika intressenter i samhället för att bidra till våra affärsmål. Vi ska vara en trovärdig, konstruktiv och tillgänglig partner för våra kunder och stödja företagande, entreprenörskap och samhällsekonomin i stort. Vi vill vara den bank som bäst förstår våra kunder, vår omvärld och den snabba förändring som sker inom den globala finansiella sektorn.

Är du en nätverksbyggare som kan koppla ihop samhällsfrågor och hitta nya arenor för samtal och diskussion? Brinner du för att utveckla och driva ett strukturerat Public Affairs-arbete gentemot samhällsaktörer för att stärka vårt förtroende och varumärke? Då är rollen som ansvarig för samhällsrelationer i SEB rätt för dig.

Det här blir din utmaning
Du ansvarar för relationerna med olika nationella och internationella samhällsaktörer som påverkar SEB och vår affär. Du kommer att bistå vår ledningsgrupp och andra ledande befattningshavare inom SEB. Det handlar om att identifiera, bevaka och proaktivt driva frågor som är viktiga för SEB, men också om att bygga och underhålla nätverk och att synliggöra SEB i relevanta sammanhang.

Vi vill att du flyttar fram vår position som den ledande företagsbanken i Norden, med fokus på hållbarhet, digitalisering, tech och framtidens finansmarknad. Du kommer att agera både rådgivare och på egen hand företräda SEB i externa sammanhang gentemot samhällsaktörer direkt och genom våra partners i branschföreningar, akademin, tankesmedjor samt internationella organisationer.

Du kommer tillsammans med ett starkt team inom SEB:s marknads- och kommunikationsavdelning få en unik möjlighet att skapa och genomföra en långsiktig strategi för vårt påverkansarbete.

Har du det som krävs?
Du är van att följa, analysera och proaktivt driva samhällsfrågor i en komplex miljö med många olika intressenter. Kanske har du erfarenhet från arbete med branschorganisationer och kontakter och nätverk inom Regeringskansliet och myndigheter som är relevanta för SEB. Erfarenheter från andra företag, bank och finans eller akademin värdesätts.

Du är en nätverksbyggare som tänker utanför ramarna och gillar att stödja andra aktörer och ledande befattningshavare. Du är en duktig skribent på både svenska och engelska, du kan hantera stora mängder information och göra svåra sammanhang tydliga och begripliga. Du har hög integritet, ett starkt eget driv och trivs i en utmanande miljö där arbetsuppgifterna skiftar och där du både agerar strategiskt och operativt. Du kommer att ha stora kontaktytor i hela SEB:s organisation och rapportera till och arbeta i det team som ansvarar för SEB:s koncernövergripande kommunikation.

Du har en utbildning inom kommunikation, statsvetenskap eller nationalekonomi och har ett stort engagemang för bankers roll i samhället och samhällsekonomin.

Läs mer om hur det är att arbeta på SEB www.sebgroup.com/career

På SEB är vi övertygade om att inkludering och mångfald är avgörande för att kunna bygga starka och bra team och för att vårt företag ska vara hållbart för framtiden. Vi strävar efter att ha en inkluderande och värderingsdriven kultur där vi alla känner oss uppskattade, respekterade och involverade oavsett bakgrund, erfarenhet, tro, kön, ålder eller varifrån vi kommer.

Bra personer känner ofta bra personer – dela gärna annonsen om du har en vän som skulle älska det här jobbet

Vi ser fram emot din ansökan!
Skicka ditt CV och ett personligt brev på svenska eller engelska som beskriver dig själv och hur du kan bidra till SEB. Då urvalet görs löpande, skicka gärna in din ansökan idag, men senast 13 augusti 2019. För frågor om rollen, kontakta Frank Hojem, +46 70 763 99 47 eller Minna Frydén Bonnier, +46 70 739 44 86.

Dela på:

Län:

  • Stockholm

Sista ansökningsdag:

13/08/2019

Arbetsplats/placeringsort:

Stockholm

Företagets hemsida:

http://www.sebgroup.com

Adress:

Stjärntorget 4 10640 Stockholm