SEB Corporate & Private Customers

Service Manager till SEB i Norrköping, Vikariat

Brinner du för service och tänker alltid kund först? Trivs du med att vara spindeln i nätet? Då är rollen som Service Manager något för dig! Du kommer att ingå i ett härligt team som tillsammans ska fortsätta växa och ta marknadsandelar i Norrköping med omnejd.

Om jobbet
Vi söker dig som är en utpräglad lagspelare, har ett starkt engagemang för att hitta och identifiera affärer och att leverera på SEB:s vision att ge service i världsklass. Som Service Manager är du vårt ansikte utåt och har en av de viktigaste rollerna för våra kunder. Möten med våra kunder sker via flera mötesplatser; besök på kontoret, digitalt och på telefon. Ditt ansvar är dels att ta hand om löpande ärenden likväl att boka möten för proaktiv rådgivning. Du kommer att möta såväl privat- som företagskunder, både spontant och i egna bokade möten. Att guida, utbilda och hjälpa kunder kring alla våra tjänster och lotsa i våra digitala kanaler är en förutsättning i ditt arbete. Allt med målsättningen att ge en service utöver det vanliga. Du kommer bli en del av ett drivet och prestigelöst team med engagerade och framgångsrika medarbetare.

Vem är du?
Du tycker att kundkontakten är det roligaste som finns och du brinner för service. Du är angelägen om att nå resultat och hålla hög kvalitet i ditt arbete. Du tar ansvar för att planera och organisera ditt arbete och kan prioritera när det behövs. Vi tror att du har en akademisk utbildning och/eller några års erfarenhet från service- och försäljningsyrken. Du måste trivas med att arbeta i ständig förändring eftersom banken utvecklas och förändras i takt med digitaliseringen. Frågorna som du som Service Manager möter, är väldigt varierande och det är viktigt att du motiveras av ett ständigt lärande och vågar testa nya lösningar.

Läs mer om hur det är att arbeta på SEB www.sebgroup.com/career

På SEB är vi övertygade om att inkludering och mångfald är avgörande för att kunna bygga starka och bra team och för att vårt företag ska vara hållbart för framtiden. Vi strävar efter att ha en inkluderande och värderingsdriven kultur där vi alla känner oss uppskattade, respekterade och involverade oavsett bakgrund, erfarenhet, tro, kön, ålder eller varifrån vi kommer.

Bra personer känner ofta bra personer – dela gärna annonsen om du har en vän som skulle älska det här jobbet

Välkommen med din ansökan
Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver dig själv och vad du kan bidra med på SEB. Vikariatet gäller från 1 september 2019 till och med 30 september 2020. Eftersom vi väljer ut kandidater löpande får du gärna skicka in din ansökan idag, men senaste datum för ansökan är den 15 augusti 2019. Om du har frågor om tjänsten kan du kontakta Annica Hultman, kontorschef, på telefon 070-739 45 08 eller mail annica.hultman@seb.se  eller Andreas Homanen, Privatmarknadschef, på telefon 070-462 23 44 eller mail andreas.homanen@seb.se.

Dela på:

Län:

  • Östergötland

Sista ansökningsdag:

2019-08-15

Arbetsplats/placeringsort:

Norrköping

Företagets hemsida:

http://www.sebgroup.com

Adress:

Stjärntorget 4 10640 Stockholm