SEB Life

Portfolio Manager till SEB i Stockholm

Vill du arbeta med planeringen, kommunikationen och koordineringen för hela Pension & Försäkrings IT-utveckling? Nu söker vi en Portfolio manager till avdelningen verksamhetsutveckling som är en del av Affärsutveckling & IT inom Pension och Försäkring i Stockholm.

Om jobbet
För att hänga med i dagens snabba utvecklingstakt och för att kunna öka kundnöjdheten och den interna effektiviteten ställs nu mer än tidigare krav på en kontinuerlig och lättrörlig utveckling. Som Portfolio Manager behöver du ha förmågan att förstå verksamhetens utmaningar. Du kommer att jobba nära samtliga ledningsgrupper inom Pension & Försäkring och hålla ihop de olika enheternas prioriterade önskemål och krav på kort och lång sikt genom års- och kvartalsplaner. Du kommer att jobba mycket med att kommunicera mellan flera olika enheter och mellan olika utvecklingsområden. Portfolio Managern har också ett ansvar för att följa upp kostnaderna för den utveckling som genomförs med stort fokus på resursutnyttjande.

Du kommer tillhöra enheten Affärsutveckling & IT inom Pension & Försäkring ingår i divisionen Life & Investment Management och är ett av Nordens ledande livförsäkringsbolag med 1,8 miljoner kunder varav 1,3 miljoner i Sverige. Enheten arbetar hårt för att förbättra arbetssättet och som grund har vi det agila ramverket SAFe. Vi lever på att vi har ett bra samarbete inom teamen, mellan teamen och med övriga Pension och Försäkring och SEB. All vår utveckling ska ske i samverkan med kund och/eller slutanvändare och genomsyras av lösningar som tar hänsyn till långsiktig hållbarhet.

Vem är du?
För att lyckas och trivas i den är rollen har du mycket goda kunskaper i kommunikation och vara mycket strukturerad. Du har en analytisk förmåga och sinne för metod och process. Du ska också ha god samarbetsförmåga och du är mån om att vara tydlig och pedagogisk. Sist men inte minst ska du vara pigg och nyfiken.

Vi ser gärna att du tidigare har arbetat med affärsutveckling och/eller verksamhetsutveckling Du bör ha en senior projektledarbakgrund där du är van att leda och driva förändring samt har stor erfarenhet av agilt arbetssätt (SAFe) som du har ett pragmatiskt förhållningssätt till.

Läs mer om hur det är att arbeta på SEB www.sebgroup.com/career

På SEB är vi övertygade om att inkludering och mångfald är avgörande för att kunna bygga starka och bra team och för att vårt företag ska vara hållbart för framtiden. Vi strävar efter att ha en inkluderande och värderingsdriven kultur där vi alla känner oss uppskattade, respekterade och involverade oavsett bakgrund, erfarenhet, tro, kön, ålder eller varifrån vi kommer.

Bra personer känner ofta bra personer – dela gärna annonsen om du har en vän som skulle älska det här jobbet.

Välkommen med din ansökan
Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver dig själv och vad du kan bidra med på SEB. Eftersom vi väljer ut kandidater löpande får du gärna skicka in din ansökan idag, men senaste datum för ansökan är den 31:e augusti 2019. Om du har frågor om tjänsten kan du kontakta Stina Gårdman på Safemind – SEBs rekryteringspartner i denna rekrytering, på telefon 070-750 91 60 eller på mail stina.gardman@safemind.se.

Dela på:

Län:

  • Stockholm

Sista ansökningsdag:

2019-08-31

Arbetsplats/placeringsort:

Stockholm

Företagets hemsida:

http://www.sebgroup.com

Adress:

Stjärntorget 4 10640 Stockholm