SEB Life

SEB Pension och Försäkring söker aktuarie till Solna

SEB Pension och Försäkring söker nu en aktuarie som ska förstärka vårt team i Solna. Vi står inför nya spännande utmaningar, som exempelvis IFRS 17, som kommer att kräva höjd kompetens, effektivisering av våra processer samt utveckling av våra analysarbeten. Traditionella uppgifter som värdering av försäkringsåtaganden, lönsamhet och uppföljning av risker, rapportering till Finansinspektionen och produktutveckling ligger också inom teamets ansvarsområde.

Om jobbet
Du kommer att ingå i ett team på sju personer som samverkar brett med andra enheter inom bolaget, som exempelvis ekonomi, produkt, IT och kapitalförvaltning.

Generellt kommer du att arbeta med

  • utredningar och analyser
  • effektivisering av beräknings- och rapporteringsprocesser
  • löpande utveckling av aktuariella modeller för beräkning av försäkringstekniska avsättningar och kapitalkrav
  • deltagande i olika projekt

Men det finns stora möjligheter att utforma din arbetsroll i teamet så att dina styrkor kommer väl till användning.

Vem är du?
Vi söker i första hand dig som idag arbetar som aktuarie men är också intresserade av personer med annan relevant erfarenhet inom IT eller den finansiella sektorn. Vi förväntar oss att du har magister- eller civilingenjörsexamen med inriktning mot matematisk statistik. Det är meriterande om du har programeringskunskaper och tycker att det är roligt att automatisera och effektivisera aktuariella processer. Vi förutsätter att du har analytisk förmåga, är initiativrik och kan arbeta självständigt men du är också en lagspelare. Du ska ha bra kommunikationsförmåga och kan se vår roll i bolaget ur ett helhetsperspektiv.

Läs mer om hur det är att arbeta på SEB www.sebgroup.com/career

På SEB är vi övertygade om att inkludering och mångfald är avgörande för att kunna bygga starka och bra team och för att vårt företag ska vara hållbart för framtiden. Vi strävar efter att ha en inkluderande och värderingsdriven kultur där vi alla känner oss uppskattade, respekterade och involverade oavsett bakgrund, erfarenhet, tro, kön, ålder eller varifrån vi kommer.

Bra personer känner ofta bra personer – dela gärna annonsen om du har en vän som skulle älska det här jobbet.

Välkommen med din ansökan
Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver dig själv och vad du kan bidra med. Eftersom vi väljer ut kandidater löpande får du gärna skicka in din ansökan redan idag men senast den 24 juni 2019. Om du har frågor om tjänsten får du gärna kontakta Eleonora Andras på telefon 08-7851861 eller mail eleonora.andras@seb.se, alternativt Harald Nöjd på telefon 08-7851102.

Dela på:

Län:

  • Stockholm

Sista ansökningsdag:

2019-06-24

Arbetsplats/placeringsort:

Stockholm

Företagets hemsida:

http://www.sebgroup.com

Adress:

Stjärntorget 4 10640 Stockholm