SEB Group Staff & Control Functions

Momsjurist till Group Finance Tax på SEB i Solna

Vill du jobba i ett team specialiserat på skatt? Tycker du om rollen som rådgivare och vill jobba tillsammans med koncernens olika verksamheter? Då kommer du att trivas hos oss i rollen som momsjurist.

Om rollen
Group Finance Tax har ett övergripande ansvar för koncernens skatter avseende både juridiska och administrativa frågor. Vi ansvarar för bl.a. Moms, Inkomstskatt, Transfer Pricing och Värdepappersbeskattning. På avdelningen är vi totalt 9 personer varav ytterligare 1 momsjurist. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att lämna råd och fungera som support i momsfrågor till hela verksamheten. Det innebär att utreda skattekonsekvenser för nya produkter och andra förändringar i verksamheten men också att följa rättutveckling och säkerställa att verksamheten anpassas till lagändringar inkl att stödja den interna deklarationsprocessen. Andra viktiga uppgifter är att hantera skatterevisioner, delta i remissvar, hantera bankens avdragsmodell för Moms samt intern momsutbildning inom SEB.

Vem är du?
Vi ser att du är en stark kommunikatör med en positiv attityd och mycket god samarbetsförmåga. Du har erfarenhet av, och en god förmåga att driva förändring. För att lyckas i rollen krävs det också att du har ett proaktivt arbetssätt med utpräglad förmåga att ta egna initiativ. Du har dokumenterat mycket goda teoretiska kunskaper samt några års erfarenhet av arbete med kvalificerade mervärdesskattefrågor inom skatteförvaltningen, vid revisionsbyrå eller på företag inom den finansiella sektorn. Vi ser också att du har en Akademisk examen inom juridik samt kunskap om moms inom den finansiella sektorn.

Läs mer om hur det är att jobba på SEB www.sebgroup.com/career

På SEB är vi övertygade om att inkludering och mångfald är avgörande för att kunna bygga starka och bra team och för att vårt företag ska vara hållbart för framtiden. Vi strävar efter att ha en inkluderande och värderingsdriven kultur där vi alla känner oss uppskattade, respekterade och involverade oavsett bakgrund, erfarenhet, tro, kön, ålder eller varifrån vi kommer.

Bra personer känner ofta bra personer – dela gärna annonsen om du har en vän som skulle älska det här jobbet

Välkommen med din ansökan
Bifoga ditt CV och ett personligt brev som beskriver dig själv och vad du kan bidra med både i den här rollen och på SEB. Då urvalet görs löpande, skicka gärna in din ansökan idag, men senast den 30 april. Om du har frågor om rollen, vänligen kontakta Torbjörn Lindberg, Head of Group Tax på telefon nr 070-630 78 25 eller via mail torbjorn.lindberg@seb.se

Dela på:

Län:

  • Stockholm

Sista ansökningsdag:

2019-04-30

Arbetsplats/placeringsort:

Stockholm

Företagets hemsida:

http://www.sebgroup.com

Adress: