SEB Corporate & Private Customers

Jurist till SEB i Solna

Vill du arbeta med juridisk rådgivning i en utvecklande miljö? Nu söker vi en jurist till vår juristavdelning i Solna.
Mitt namn är Marie Lüning och jag är chef över juristavdelningen på divisionen Företag och Privatkunder.

Om jobbet
Juristavdelningen består av 24 jurister och en assistent. Arbetet består främst i daglig rådgivning till kontor och andra enheter med kundkontakt. Arbetet innebär också juridisk rådgivning till centrala enheter såsom kreditavdelningar, avdelningar för produktutveckling och kundsegment. Du kommer även arbeta med avtalsskrivning, kundklagomål, tvister och utbildning. Du följer utvecklingen inom främst kredit- och insolvensrätt samt allmän bankjuridik, både på EU-nivå och i nationell lagstiftning. Du medverkar i Bankföreningens olika juristgrupper och tar även i övrigt aktiv del i branschens utveckling.

Vem är du?
För att lyckas i rollen behöver du vara strukturerad, drivande och noggrann. Du är en lagspelare som kan hantera och bygga relationer på olika nivåer inom affären och mellan olika supportfunktioner inom SEB. Du levererar hög juridisk kvalitet samt har integritetet. Vi ser att du har jur.kand. examen med något eller några års arbetslivs-erfarenhet inom finansområdet samt att du har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. Erfarenhet av krediträtt, allmän bankjuridik och avtalshantering är en meriterande.

Läs mer om hur det är att arbeta på SEB www.sebgroup.com/career

På SEB är vi övertygade om att inkludering och mångfald är avgörande för att kunna bygga starka och bra team och för att vårt företag ska vara hållbart för framtiden. Vi strävar efter att ha en inkluderande och värderingsdriven kultur där vi alla känner oss uppskattade, respekterade och involverade oavsett bakgrund, erfarenhet, tro, kön, ålder eller varifrån vi kommer.

Bra personer känner ofta bra personer – dela gärna annonsen om du har en vän som skulle älska det här jobbet

Välkommen med din ansökan
Redo att ansöka? Du är varmt välkommen med din ansökan; gärna så snart som möjligt då urvalet görs löpande, men senast den 3 maj 2019. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Marie Lüning 070 -763 63 32 eller Nils Clausen 070 – 763 64 45. För att skicka in din ansökan klickar du på nedanstående länk. Skicka med en kort beskrivning av dig själv och vad du kan bidra med i den här rollen samt ditt CV.

Dela på:

Län:

  • Stockholm

Sista ansökningsdag:

2019-05-03

Arbetsplats/placeringsort:

Stockholm

Företagets hemsida:

http://www.sebgroup.com

Adress: