SEB Investment Management

Produktchef SEB Fonder

Vill du vara med och utveckla samt ansvara för ett segment av SEBs fonder med inriktning på alternativa investeringar? Nu söker vi en produktchef till Product Management inom SEBs fondbolag SEB Investment Management AB med stort intresse för fonder och produktlivscykelarbete.

Om jobbet
Product Management är ansvariga för att ta fram samt löpande kvalitetssäkra SEBs fonder. Detta görs i nära samarbete med våra kundkanaler, förvaltare samt övriga områden inom fondvärdekedjan för att säkra att SEBs fonder ligger i framkant anpassat till kundernas behov.

Som produktchef ansvarar du för ett segment av SEBs fonder och säkerställer genom livscykelarbete att de möter kundernas behov, är konkurrenskraftiga och lönsamma samt lever upp till externa och interna regelverk. Du agerar sponsor i produktutvecklingsprojekt och är huvudkontakt för fonderna inom ditt segment.

Vem är du?
Du har en akademisk utbildning inom ekonomi/finans och talar och skriver svenska och engelska flytande. Du har stort intresse för och goda kunskaper om de finansiella marknaderna och finansiella instrument, med fördel inriktad på alternativa investeringar och/eller fonder samt förståelse för dess legala ramverk och värdekedja från kund genom hela produkten. Swedsec-licens för specialister är ett krav och om du inte redan har det behöver du vara beredd på att satsa tid på att tillförskaffa det.

Som person är du engagerad, positiv, analytisk & strukturerad men öppen för en omväxlande omgivning där arbetstempot tidvis kan vara intensivt och komplext. Du trivs med att arbeta såväl självständigt som i team och har lätt för att samarbeta. Du gillar att ta fullt ansvar, bör vara van vid att göra tuffa prioriteringar och hantera dina frågor i alla nivåer och delar av organisationen.

Läs mer om hur det är att arbeta på SEB www.sebgroup.com/career

På SEB är vi övertygade om att inkludering och mångfald är avgörande för att kunna bygga starka och bra team och för att vårt företag ska vara hållbart för framtiden. Vi strävar efter att ha en inkluderande och värderingsdriven kultur där vi alla känner oss uppskattade, respekterade och involverade oavsett bakgrund, erfarenhet, tro, kön, ålder eller varifrån vi kommer.

Bra personer känner ofta bra personer – dela gärna annonsen om du har en vän som skulle älska det här jobbet

Välkommen med din ansökan
Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver dig själv och vad du kan bidra med. Eftersom vi väljer ut kandidater löpande får du gärna skicka in din ansökan idag, men senaste datum för ansökan är den 12 april 2019. Om du har frågor om tjänsten kan du kontakta Tobias Hjelm, chef Fund Products: tobias.hjelm@seb.se

Dela på:

Län:

  • Stockholm

Sista ansökningsdag:

2019-04-12

Arbetsplats/placeringsort:

Stockholm

Företagets hemsida:

http://www.sebgroup.com

Adress: