SEB Corporate & Private Customers

Affärsstrateg med kundinsiktsfokus i Solna

Jag heter Ida Nordahl och är Head of Customer Insights inom Corporate & Private Customers (C&PC). Jag söker en senior affärsstrateg/business developer som med stort engagemang kan utveckla och driva transformationsagendan inom enheten Customer Insights för att supportera utvecklingen mot att bli en mer kundinsiktsdriven bank.

Om jobbet
Som affärsstrateg inom Customer Insights har du i uppgift att tillsammans med enhetens ledningsgrupp identifiera och prioritera de förmågor som behöver stärkas för att accelerera resan mot vision 2025 – att leverera service i världsklass till våra kunder. Du blir ansvarig för att hålla i Customer Insights roadmap för strategiska initiativ och driva den utvecklingen framåt. Du fungerar som expert och rådgivare till divisionen inom områdena Information Management, Analytics, Customer Experience och CRM. Du kommer att få möjlighet att leda både mindre och mer komplexa projekt inom områden där kundupplevelsen är i fokus. Arbetet kräver god strategisk förmåga och kunskap om våra kunders beteende, attityder och behov, samtidigt som du behöver ha kunskap i affären och i våra produktområden. Du får ett brett nätverk med kontakter både inom och utanför banken. Du rapporterar direkt till Head of Customer Insights och ingår i Customer Insights utökade ledningsgrupp.

Vem är du?
För att lyckas behöver du god strategisk och analytisk förmåga och en hög kapacitet när det gäller att lösa komplexa problem och skapa framdrift. Det är en fördel om du tidigare jobbat med liknande uppdrag, gärna som managementkonsult eller på ett bolag där du arbetat datadrivet med kundinsikter. Du behöver ha en stark kommunikativ förmåga och vana av att facilitera workshops och hålla presentationer i större sammanhang. Du har god förståelse för användning av big data och advanced analytics för ex. prediktiva modeller och segmentering och är specialist på kundundersökningsmetoder, automatiserad kundkommunikation och kundresearbeten.

Vi söker främst dig med gedigen erfarenhet av hur man samlar in och analyserar kunders beteende och insikter genom digitala kontaktytor, där majoriteten av bankens affär idag sker. Vi ser gärna kandidater med en bakgrund från andra branscher med stor digital närvaro och det är därför ej krav på erfarenhet från den finansiella sektorns regelverk och affär, men givetvis meriterande.

Läs mer om hur det är att arbeta på SEB www.sebgroup.com/career

På SEB är vi övertygade om att inkludering och mångfald är avgörande för att kunna bygga starka och bra team och för att vårt företag ska vara hållbart för framtiden. Vi strävar efter att ha en inkluderande och värderingsdriven kultur där vi alla känner oss uppskattade, respekterade och involverade oavsett bakgrund, erfarenhet, tro, kön, ålder eller varifrån vi kommer.

Bra personer känner ofta bra personer – dela gärna annonsen om du har en vän som skulle älska det här jobbet

Välkommen med din ansökan
I den här rekryteringen samarbetar vi med Safemind  som sköter hela rekryteringsprocessen. Eftersom vi väljer ut kandidater löpande får du gärna skicka in din ansökan idag, men senaste datum för ansökan är den 15 augusti 2018. 

#LI-POST

Dela på:
Län:
Stockholm
Sista ansökningsdag:
2018-08-15
Arbetsplats/placeringsort:
Solna
Företagets hemsida:
http://www.seb.se
Tillbaka till toppen