SEB Life & Investment Management

Kvantitativ Analytiker / Portföljförvaltare till SEB

Är du intresserad av systematiska investeringsstrategier och har erfarenhet från kapitalförvaltning? Då har vi den perfekta möjligheten för dig. Vi söker nu en kvantitativ analytiker och portföljförvaltare till vår ränteförvaltning i Stockholm. Du kommer arbeta med vår hedgefond, SEB Alternative Fixed Income, med inriktning mot krediter, räntor och valutor.

Om jobbet
Som kvantitativ analytiker och portföljförvaltare i fonden SEB Alternative Fixed Income kommer du vara involverad i den dagliga hanteringen av fonden och vara ansvarig för fondens kvantitativa analys. Du kommer förvalta fondens nuvarande systematiska strategier och ta ansvar för att utveckla dessa vidare. I rollen kommer du vara involverad i alla delar av investeringsprocessen, såsom daglig hantering av fondens portfölj och möjlighet till eget portföljansvar. I jobbet ingår utveckling av kvantitativa modeller – från utvärdering till slutlig implementering i marknaden. Du kommer parallellt med detta vara med och underhålla och utveckla fondens risk- och performanceverktyg samt vara med och förbereda månadsrapporter och marknadsföringsmaterial.

Vem är du?
Du har en djup förståelse och erfarenhet av finansmarknaderna i allmänhet, och från räntemarknaden i synnerhet. Har du tidigare jobbat med positionstagning/modellutveckling är det en stor fördel. Du har en relevant akademisk examen, gärna civilingenjörsutbildning med gedigen matematisk/data inriktning. Erfarenhet från programmering (Python, C #, SQL) och systemutveckling krävs. Du har lätt för att samarbeta samtidigt som du tar egna initiativ och kan arbeta självständigt. Du är kreativ och pedagogisk och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Läs mer om att arbeta på SEB www.sebgroup.com/career

Välkommen med din ansökan
Skicka ditt CV och ett personligt brev som beskriver dig själv och hur du kan bidra till SEB. Eftersom vi väljer kandidater löpande, kan du skicka in din ansökan idag, men senast den 27 april 2018. Om du har frågor om positionen kan du kontakta Jonas Molin på telefon + 46-70-598 63 08, email jonas.molin@seb.se eller Staffan Fredholm på telefon + 46-703724607, email staffan.fredholm@seb.se.

#LI-POST

 

Dela på:
Län:
Stockholm
Sista ansökningsdag:
2018-04-27
Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm
Företagets hemsida:
http://www.seb.se
Tillbaka till toppen