SEB Life & Investment Management

Systemutvecklare till SEB i Stockholm

Vill du arbeta i ett team vars vision är att ligga i framkant när det kommer till systematiska metoder, big data och finansiell teori för att utveckla vår kvantitativt baserade investeringsprocess? 

Vi drivs av teknologisk utveckling och innovation. Din insats blir instrumental för att vi ska driva och utveckla en modelldriven förvaltning i världsklass. Vi söker en systemutvecklare till vårt Global Equities team. 

Om jobbet 
Du kommer att få en ansvarsfull, utmanade och utvecklande tjänst i ett innovativt kapitalförvaltningsteam. Dina arbetsuppgifter kommer att fokusera på utveckling av systemstöd för den dagliga portföljförvaltningen samt utvecklingen av systemstödet för analysprocessen. Fokus ligger på att hantera, beräkna och analysera stora mängder data, där skalbarhet och prestanda är av största vikt. Att kunna på ett pedagogiskt sätt visualisera resultaten i vårt egenutvecklade system är också viktigt. Teamet har en tydlig och ambitiös plan för att utvecklas vidare och vi behöver därför förstärka med en person. 

Vår kapitalförvaltning, Investment Management, erbjuder en bred palett av fonder samt skräddarsydd förvaltning för institutionella kunder. Global Equities är ett av de omkring 20 förvaltningsteamen. Teamet består idag av elva personer och har ansvar för ett stort antal av SEB’s aktiefonder. 

En central del i förvaltningsarbetet är analys av stora mängder data. Vi undersöker och testar därför ständigt nya metoder och tekniker, inom till exempel machine learning, för att utveckla våra systematiska investeringsstrategier. 

Vem är du? 
Du är en strukturerad och analytisk person som ser lösningar i problemen. Du har gedigna kunskaper i Microsofts utvecklingsverktyg och ett tydligt intresse för systematiseringar och automatisering. För att passa i rollen krävs att du drivs av att ständigt utvecklas och av nya utmaningar. Tjänsten passar dig som gillar att arbeta tillsammans med övriga i teamet och samtidigt kan driva dina projekt självständigt. Du har en tydlig egen drivkraft samt uthållighet för att bygga upp ett robust och samtidigt skalbart systemstöd tillsammans med hela teamet. 

För att lyckas i rollen tror vi att du har en relevant akademisk examen inom datavetenskap, programmering, matematik, statistik och/eller ekonomi. Du är en skicklig programmerare med kunskaper i MSSQL, C#. NET, WPF och du har erfarenhet av att hantera stora mängder data. Det är meriterande om du är intresserad av finansiell modellering och är kunnig i statistik. 

Vi värdesätter en balanserad könsfördelning i vår organisation.

Läs mer om hur det är att arbeta på SEB  www.sebgroup.com/career

Välkommen med din ansökan
Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver dig själv och vad du kan bidra med på SEB. Eftersom vi väljer ut kandidater löpande får du gärna skicka in din ansökan idag, men senaste datum för ansökan är den 4:e maj. Om du har frågor om tjänsten kan du kontakta Marie-Anne Meldahl, på telefon 08-763 62 13.  

#LI-POST

 

Dela på:
Län:
Stockholm
Sista ansökningsdag:
2018-05-04
Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm
Företagets hemsida:
http://www.seb.se
Tillbaka till toppen