SEB Life & Investment Management

Financial Controller Solvens2 till SEB Liv & Pension

Har du erfarenhet av att arbeta med Solvens2? Vill du jobba med försäkringsredovisning och finansiell rapportering tillsammans med drivna och kompetenta kollegor? Nu söker vi en Financial Controller inom Life Financial Control.

Om jobbet
Du kommer att arbeta med Solvens2 för Pension & Försäkring, både kvalitativ och kvantitativ rapportering. Som Financial Controller har du ett samordningsansvar för gruppens rapporteringsprocesser och kommer att ha mycket kontakter med andra delar i verksamheten samt med IT-organisationen. Inom SEB har vi ett gemensamt rapporteringssystem för samtliga försäkringsbolag inom gruppen. I din roll kommer du att tillsammans med en kollega vara verksamhetens kravställare på systemlösningen. Financial Control inom Liv är ett mycket väl fungerande team bestående av 12 personer där det är lätt att trivas. Gruppen ansvarar tillsammans för Livgruppens finansiella redovisning och rapportering samt för ett flertal system inom området. Liv har verksamhet i fem länder utanför Sverige. Vi samverkar med kollegor i andra länder och med andra enheter, t.ex. Risk, Aktuarie, Business Control och Investment.

Vem är du?
För att trivas och lyckas i din roll hos oss behöver du vara en självgående problemlösare med stark analysförmåga och ha ett systemintresse. Du gillar att ta egna initiativ och att själv söka efter information och lösningar. Som person gillar du att arbeta i grupp, men du är samtidigt van vid att självständigt lösa uppgifter. Du har förmågan att samordna och leda rapporteringsprocesser, är en duktig kommunikatör och trivs med ett högt tempo. Du är civilekonom eller motsvarande och har mer än 5 års erfarenhet av försäkringsredovisning och finansiell rapportering. Tidigare erfarenhet av att arbeta med Solvens2-regelverket är ett krav och du har lätt för engelska i både tal och skrift.

Läs mer om att arbeta på SEB www.sebgroup.com/career

Välkommen med din ansökan
Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver dig själv och vad du kan bidra med. Eftersom vi väljer ut kandidater löpande får du gärna skicka in din ansökan idag, men senaste datum för ansökan är den 7:e april 2018. Vänligen skicka in ditt CV och personliga brev för tjänsten via https://seb.se/om-seb/lediga-tjanster I den här rekryteringen samarbetar vi med Amendo Bemanning och Rekrytering. Om du har frågor om tjänsten kan du kontakta rekryteringskonsult Helena Öberg via helena.oberg@amendo.se  eller telefon 070-299 95 08.

#LI-POST

Dela på:
Län:
Stockholm
Sista ansökningsdag:
2018-04-07
Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm
Företagets hemsida:
http://www.seb.se
Tillbaka till toppen