SEB Business Support

API Tech Lead till SEB i Stockholm

Nu söker vi dig som är intresserad av att vara med på SEBs resa inom API Governance.

Här pågår en spännande förflyttning mot en tydlig 2025-vision – med möten i världsklass. Du erbjuds en nyckelroll som innefattar både operativt och strategiskt arbete inom API Governance mot bankens nuvarande och kommande kanaler.

Om jobbet
Du kommer framför allt att jobba med ett brett spektrum inom API-området där du som API Tech Lead är en intern teknisk expert inom APIer. Du kan vänta dig en mångfacetterad roll där du operativt stöttar utvecklingsteamen kring utveckling av förstklassiga APIer och säkerställer kvalitet i linje med övergripande arkitektur. Du, tillsammans med API Governance-teamet ansvarar för vidareutveckling SEBs API-plattform, API-portal, verktyg och riktlinjer i ett nära samarbete med teamet och andra intressenter.

Här tillhör du ett specialistteam om tre personer inom API Governance som är en del i IT Solutions Delivery (ISD) och Digitala kanaler som jobbar mot alla bankens affärsområden. Teamet präglas av ett tekniskt driv och en strävan efter att ständigt förbättra med en öppen och konsultativ approach.

Vem är du?
För att lyckas i din roll hos oss behöver du vara en person som är bekväm med att ta nya initiativ. Du gillar att dela med dig av dina erfarenheter och hjälpa andra i att nå deras mål och bör vara prestigelös i utmaningen att utbilda kollegor inom alla aspekter inom API Governance, utveckling och användning. Vi förväntar oss att du har en positiv inställning till kontinuerliga förbättringar och förändring. Din tekniska kunskap värderas högt och för att axla utmaningen har du tidigare erfarenhet inom http-modellen, webbutveckling med JSON, Java och C#. Vi tror att du har någon högre relevant utbildning.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av förvaltningsprocesser av APIer. Det är meriterande om du har erfarenhet av Drupal som driver API-utvecklingsportalen. Då all dokumentation och många kontakter sker på engelska talar och skriver du engelska flytande.

Läs mer om hur det är att arbeta på SEB på www.sebgroup.com/career

Välkommen med din ansökan
Du ansöker tjänsten via TNG's hemsida. Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver dig själv och vad du kan bidra med på SEB. Eftersom vi väljer ut kandidater löpande får du gärna skicka in din ansökan idag, men senaste datum för ansökan är den 22 februari 2018. Om du har några frågor om tjänsten kontakta gärna Johanna Hellman, Rekryterare, TNG IT Digital på telefon 073-434 64 82.

#LI-POST

Dela på:
Län:
Stockholm
Sista ansökningsdag:
2018-02-22
Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm
Företagets hemsida:
http://www.seb.se
Tillbaka till toppen