Portföljanalytiker inom Private Equity till SEB i Stockholm

Vill du arbeta med portföljanalys? Är du driven och gillar hög intensitet? Har du ett starkt intresse för finansiella marknader? Nu söker vi en vikarierande portföljanalytiker till Portfolio Analysis & Operations inom Private Equity på Investment Management i Stockholm. 

Om tjänsten
Du kommer framförallt att arbeta med att följa upp, analysera och administrera Private Equity-investeringar. Centrala delar i rollen är kassaflödeshantering samt prissättning och avstämning i samband med kvartalsrapporter. Du kommer att arbeta nära förvaltare och vara mycket delaktig i klientrapportering och i att ta fram presentationsmaterial. Dessutom kommer du att ha mycket kontakt med utländska motparter. I rollen finns det stort utrymme för nya idéer och egna initiativ. Tjänsten är ett föräldravikariat som sträcker sig till februari/mars 2018, men därefter finns det möjlighet till förlängning.

Vem söker vi?
För att lyckas i din roll hos oss behöver du ha ett starkt intresse för finansiella marknader, en stor drivkraft och initiativförmåga. Du bör uppskatta att arbeta med hög intensitet i en krävande miljö. Du har en högskoleexamen och några års arbetslivserfarenhet. Du behöver vara van med att arbeta i Excel och ha en god förståelse för Excelbaserade redskap. Det är en stor fördel om du har arbetat med system som Finance Kit, Wall Street Systems och Dimension. Tidigare erfarenhet inom Private Equity eller redovisning är också meriterande. Du behöver dessutom ha mycket goda kunskaper i engelska i både tal och skrift.

Att arbeta på SEB
Du kommer att arbeta i en spännande bransch som genomgår stora förändringar och på en arbetsplats som präglas av företagsamhet, öppenhet och genuint engagemang. Hos oss får du använda och bygga vidare på din talang, bland annat genom värdefulla utbildnings- och utvecklingsmöjligheter. Vi förstår värdet av ett flexibelt arbetsliv, friskvård och anställda som mår bra. Vidare har vi sedan starten tagit en aktiv del i samhällsutvecklingen och som anställd har du exempelvis möjlighet att bidra genom stiftelsen Mentor Sverige.

Läs gärna mer om vår organisation, hur vi ser på vår roll i samhället och vår vision på sebgroup.com

Välkommen med din ansökan
Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver dig själv och vad du kan bidra med på SEB. Eftersom vi väljer ut kandidater löpande får du gärna skicka in din ansökan idag, men senaste datum för ansökan är den 20 augusti 2017. Om du har frågor om tjänsten kan du kontakta Anders Jöngard, Investment Director på Private Equity, via e-post anders.jongard@seb.se eller på telefon 070-338 62 51.

#LI-POST

 
Ansök
 
Ort
Stockholm
 
Sista ansökningsdag
2017-08-20
 
Skriv ut
 
Tillbaka