SEB söker juniorer till Credit Markets

Vår verksamhet inom företagsobligationer och företagscertifikat växer i Stockholm och vi söker därför talangfulla personer med passion och integritet som vill jobba i ett dynamiskt team. För rätt person erbjuder vi stora möjligheter till utveckling. Du kommer att arbeta i en positiv miljö med högt temp och arbetsplatsen är vårt kontor i Kungsträdgården.

Om tjänsterna

Credit Sales
I rollen som Credit sales arbetar du med att stötta kundernas investeringsprocess på räntemarknaden inom framförallt företagsobligationer men även derivat. I rollen ingår också att informera och ge kunden råd kunden om nyemissioner samt besvara frågor om priser och produkter som banken ställer priser på och har i lager. Du kommer också att arbeta med kommunikationen mellan kund och Interbank samt boka och bekräfta affärer.

Credit Trader
Rollen som Credit trader innebär att i första hand tillsammans med en erfaren Certifikathandlare nyemittera Certifikat för våra låntagarkunder och att sälja dessa till våra investeringskunder. I rollen ingår även att ställa priser på dessa certifikat i andrahandsmarknaden och att hålla ett marknadslager av Certifikat. Du skall också vid behov kunna stödja och hjälpa till i den övriga handeln inom Credit trading som idag består av 6 personer som bedriver handel i förutom Certifikat även företags, kommun, Stats- obligationer såväl som obligationer utfärdade av Supranationals såsom Världsbanken i SEK, NOK, Euro och USD. Vi är också involverade i bankens satsning på handel i Gröna obligationer för ett hållbart samhälle.

Vem söker vi?
Till Credit Sales söker vi en person med akademisk examen inom relevant område som har ett starkt intresse för finansmarknaden. Sales rollen kräver att du är noggrann och tydlig i kommunikationen med kunden samt har ett starkt driv av att vilja ge kunden en mycket bra service. Erfarenhet från räntemarknaden samt bra kvantitativa kunskaper är något som värderas högt. En framgångsrik kandidat måste vara utåtriktad och kommunikativ, gärna med dokumenterad säljerfarenhet.

Till Certifikat söker vi en person med akademisk examen inom relevant område som har ett starkt intresse för finansmarknaden. Erfarenhet från räntemarknaden samt bra kvantitativa kunskaper är något som värderas högt. En framgångsrik kandidat måste vara utåtriktad och kommunikativ. Positionen innebär frekventa kontakter med både institutionella investerare och emittenter så rollen kräver en person med affärssinne. Rätt kandidat bör även vara komfortabel med att ha ett riskmandat.

Att arbeta på SEB
Du kommer att arbeta i en spännande bransch som genomgår stora förändringar och på en arbetsplats som präglas av företagsamhet, öppenhet och genuint engagemang. Hos oss får du använda och bygga vidare på din talang, bland annat genom värdefulla utbildnings- och utvecklingsmöjligheter. Vi förstår värdet av ett flexibelt arbetsliv, friskvård och anställda som mår bra. Vidare har vi sedan starten tagit en aktiv del i samhällsutvecklingen och som anställd har du exempelvis möjlighet att bidra genom stiftelsen Mentor Sverige. 

Läs gärna mer om vår organisation, hur vi ser på vår roll i samhället och vår vision på sebgroup.com 

Välkommen med din ansökan
Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver dig själv och vad du kan bidra med på SEB. Eftersom vi väljer ut kandidater löpande får du gärna skicka in din ansökan idag, men senaste datum för ansökan är den 31 juli 2017. Om du har frågor om tjänsten kan du kontakta mig, Jonas Österlund via email jonas.osterlund@seb.se eller Anna Abrahamsson, Talent Acquisition Partner via anna.abrahamsson@seb.se.

#LI-POST


 
Ansök
 
Ort
Stockholm
 
Sista ansökningsdag
2017-07-31
 
Skriv ut
 
Tillbaka